Ajankäytön opas

Miten opin hallitsemaan aikaani ja elämääni

 

2. UUDISTETTU painos 2000, 128 sivua
Hinta 30 €

 

Tämä ei ole oravanpyöräteos, joka autaa sinua nipistämään minuutin pois sieltä, toisen täältä. Ajankäytön tehostamistakin tarvitaan, mutta tärkeämpää on ajankäytön kokonai­suuden hallinta. 
 
On kehitettävä tavoitteellinen ajattelutapa. Asetettava itse henkilökohtaiset tavoitteet. Suunniteltava toiminta. Asetettava asiat tärkeysjärjestykseen ja keskityttävä oleelliseen.
 
Teos lähtee liikkeelle päämäärien asettamisesta ja elämän arvojen miettimisestä. Nämä antavat henkilökohtaisen PTS:n, jota ilman päivittäinen toimintamme voi kohdistua ihan väärään suuntaan. Päämääristä muodostuu tavoitteita. Tavoite johtaa toimintaan ja toiminta saa aikaan tuloksia.
 
Ajankäyttö on kokonaisuus, jossa työ- ja vapaa-ajan tavoitteet voivat kytkeytyä toisiinsa ja olla jopa ristiriidassa. Ajankäytön suunnittelun olennaiset periaatteet ovat kuitenkin samoja. Myös vapaa-ajan tavoitteiden saavuttaminen edellyttää määrätietoisuutta ja suunnittelua.
 
Kiireen hallinta on toinen puoli ajankäyttöä. Miten selvitä tiukoista kalenteriajoista? Tuleeko meistä kalenteriorjia? Vai opimmeko itse hallitsemaan aikaamme? Aika on korvaamatonta. Eläkeiässä on turha miettiä, mitä elämässä jäi tekemättä.
 
Teoksessa on runsaasti harjoituksia. Ne auttavat sinua omakohtaisesti soveltamaan asioita ja miettimään niitä omalta kannaltasi. Teoksessa on taiteilija Pertti Ylisen piirroskuvitus.

© Projektijohtaminen Oy Risto Pelin, 2014. Kaikki oikeudet pidätetään.

WWW-sivujen ylläpito: 

Viimeksi päivitetty 18.02.2014

 

  

PROJEKTIJOHTAMINEN OY RISTO PELIN

 

YRITYSKOHTAISTA PROJEKTIHALLINNAN KONSULTOINTIA JA KEHITTÄMISTÄ